به گزارش ایرنا، علی لاریجانی، در هفتمین همایش نقش پژوهش در فرآیند قانونگذاری درمورد وضعیت بودجه سال آینده کشور افزود: بودجه در شرایط تحریمی باید با دیگر شرایط کشور متفاوت باشد در این شرایط ضروری است که برخی موضوعات مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی درمورد بودجه سال آتی اشاره کرد و اظهار داشت: ایشان بیان کردند که باید چند نکته در موضوع بودجه مورد لحاظ باشد مبنی بر این که در شرایط تحریم باید با ملاحظات تدوین شود، یعنی ما باید نیازهای اساسی و ضرورتها را در دستور کار خود قرار دهیم.
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: براساس بیانات رهبر معظم انقلاب و تاکیدات ایشان ما باید در کاهش هزینهها، قطع وابستگی به نفت و توجه به اقتصاد مقاومتی گام برداریم، اگر در این شرایط بر این اساس بودجه را تدوین نکنیم، موفق نخواهیم بود.
لاریجانی با بیان این که بودجه کشور باید التزام یابد، خاطرنشان کرد: اگر امسال بودجه را اینگونه نهایی و تصویب کنیم، این قانون میتواند پایه بودجه سال بعدی کشور نیز باشد، از این روز بودجه ۹۸ باید با اصلاح تدوین شود. وی تصریح کرد: اصلاح ساختار بودجه باید براساس قانون برنامه ششم توسعه، سیاستهای کلی نظام و بیانات رهبر معظم انقلاب انجام شود.
- کوچک و چابکسازی دولت هنوز محقق نشده
رییس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر کوچک سازی و چابک سازی دولت گفت: هنوز این اتفاق نیفتاده است و فقط افرادی بازنشسته میشوند ولی هنوز کوچک سازی را در دولت ندیدهایم. لاریجانی خاطرنشان کرد: اگر دولت الکترونیک نیز اجرایی شود بر اساس آن حجم کارمندان نیز کم میشود، البته ما نمیخواهیم کارمندان اخراج شوند بلکه خواستار فعال شدن تولید کشور هستیم از این رو باید برای چابک سازی دولت طرحهایی ارائه شود.
وی ادامه داد: توجه به معضلات کشور در چند سال اخیر باید از نکات مهمی باشد که در فرآیندهای پژوهشی مورد توجه قرار می گیرد و مرکز پژوهش های مجلس باید به آن توجه ویژه داشته باشد.
رییس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: این مرکز در موضوعاتی مانند مشکلات صندوقهای بازنشستگی، کمبود آب، مشکلات نقدینگی، اعمال تحریم ها علیه ایران و این که در شرایط فعلی باید چه اقداماتی را انجام دهیم، گزارشهای خوبی را ارائه کرده است.
لاریجانی به گزارش مرکز پژوهشهای مجلس در موضوع انرژی اشاره کرد و گفت: ۹۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه در بخش انرژی و بخشهای دیگر مصرف میکنیم که باید بیشتر درمورد نحوه مصرف یا تغییر آن گزارشهایی ارائه شود.
وی یادآور شد: مرکز پژوهشهای مجلس در مورد امنیت غذایی گزارش های خوبی را تهیه کرده که بخش سلامت کشور مربوط میشود. در مورد آب شرب نیز گزارش این مرکز مطلوب بوده است.
نظر شما